Albanië

Werelddeel: Europa

Aantal inwoners: 3 miljoen

Hoofdstad: Tirana

Activiteiten: Mountainbiken, hiken, kanoën, zwemmen

Albanië is een land in het Zuid-Oosten van Europa, die ik in 2014 heb bezocht tijdens een rondreis. Tijdens deze reis zijn we begonnen in Macedonië, en zijn we dus ook in Albanië geweest. Albanië is nog altijd een land dat nog niet heel ver ontwikkeld is in vergelijking met Europese landen uit het westen. Toeristen zal je er niet veel tegen komen, omdat het nog vrij onbekend is. Maar dat is wel enigszins onterecht. Tijdens ons verblijf zagen we een prachtig landschap en ontmoette we gastvrije mensen.

Vanuit Macedonië reden wij de grens over om zo Albanië binnen te rijden. Wat ons direct opviel was het aantal trouwerijen. Versierde auto’s reden al toeterend rond, in colonne, door de bergen van Albanië, op weg naar het volgende dorp. Het is geweldig om zo’n onontdekt land te gaan verkennen. In de stad Corce stapte we uit de auto en gingen we de stad verkennen. In de stad werden we wel aangekeken maar voelden wij ons geen moment onveilig. Het leek in of dat we terug in de tijd gingen. We bezochten een kleine markt, die wat houtje-touwtje in elkaar was gezet. Een oude caravan was omgebouwd tot lokaal café, met lokale oude inwoners.

Na een lange interessante wandeling door de stad kwamen we uit op een luxe terras, gelegen op het water. Nadat we in totaal 6 drankjes op hadden, kwam de rekening van omgerekend €4,00! Duur is het dus niet daar.

Helaas zijn we niet aan de kust geweest, maar dit staat nog wel op onze wensenlijst. Onderweg kwam je allerlei bijzondere voertuigen tegen, waaronder verschillende ezels en auto’s die in Nederland niet meer door de APK keuring zouden komen.

Transavia vliegt sinds 2016 naar de hoofdstad Tirana. Huur een auto en ga het land ontdekken. In het noorden zijn er prachtige bergen te zien. In het midden en zuiden zijn verschillende rivieren waar er genoeg te beleven is. De kust is erg fraai, met mooi helder water en prachtige stranden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *